ORTODOKSE IKONER

HÅNDMALTE TRADISJONELLE BYSANTINSKE IKONER, I MUSEUMSKVALITET.
Våre bysantinske ikoner er håndmalte, av meget dyktige ortodokse ikonografer, med lang erfaring  og stor kunnskap om ikoner .De er laget etter strenge tradisjonelle ikonografiske regler, for både materialbruk og utførelse av den gamle kristne kunstart,som ikonene representerer.
Ikonene vi tilbyr har en sterk grad av evne til å formidle Lyset,fra ikonets indre kjerne.
De er kopier av orginale ,gamle bevarte ikoner, fra tidlig kristen histore og middelalder.Mange av disse orginalene befinner seg i dag i gamle kirker ,klostre, eller også oppbevares de i viktige museeumer ,rundt omkring i verden.
Kvaliteten er meget høy,og representerer såkalt " Museumskvalitet " Det vil si at det er vansklig å se om dette faktisk er ikon kopier, eller om de er orginale gamle ikoner.
Derfor kontrolleres alle ikoner i denne "Museumskvaliteten" , før de tillates for eksportert fra Athmos området.
Slik kan Kulturforvaltnings myndigheter i det respektive produksjons land  kontrollere at orginale gamle ikoner,som representerer gamle uerstattelige kulturskatter, ikke eksportes/føres ut av landet .Man ønsker med dette å bevare denne verdifulle kristne kunsten og kulturskatten intakt,i sitt orginale miljø,også for kommende slekter.
 
Ikonene våre er, som foreskrivet for tradisjonell ikonografi,malt med naturmaling,såkalt eggtempera maling med  naturlige mineraler/fargepigmenter osv, Det er brukt ekte 24 karat bladgull i ikonet.
 
Våre ikoner i museumskvalitet er sertifiserte og godkjente for utførsel av opprinnelsesland.
 
Fotografier brukt for å vise fram disse vakre ikonene vi tilbyr, klarer dessverre ikke å framvise den høye kvaliteten, som kun oppleves når  ikonen beskues med øynene.
Disse bysantinske ikonene er svært kraftfulle og formidler billedlig Lysets energi meget godt.